قیمت ۲۳ قلم کالا در استان چهارمحال و بختیاری افزایش یافت/ سبزی خوردن ۸۰ درصد گران شد

گروه استان‌ها – معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: نسبت به یک ماه اخیر ۲۳ قلم کالا افزایش قیمت و ۶ قلم کالا کاهش قیمت داشته، اما سبزی خوردن در این استان افزایش قیمت ۸۰ درصدی را تجربه کرده است.

به گزارش «نبض‌تجارت»؛ حسن شمسی‌پور  در   شهرکرد ، با اشاره به تغییرات قیمت نود قلم کالا روز جاری نسبت به میانگین ماه  قبل اظهار داشت: برنج طارم اعلا 9 درصد، برنج داخلی هاشمی 9 درصد، نخود 19 درصد، لوبیا چیتی 25، لوبیا قرمز 19 درصد، لپه 3 درصد، عدس 16 درصد و لوبیا سفید 32 درصد افزایش قیمت داشته است.

وی افزود: به دلیل افزایش هزینه‌های تولید، عدم ترخیص و تخصیص ارز متوقف بودن مقادیر قابل توجه کالا در بنادر به‌دلیل عدم تعیین تکلیف ارز، کاهش عرضه و افزایش، اتمام فصل برداشت تولید داخل از جمله دلایل گرانی این اقلام بوده است.

معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: همچنین در همین مدت موز 35 درصد، سیب زمینی 24 درصد، سبزی خوردن 80 درصد، خیار 69 درصد، پرتقال جنوب 14 درصد، پرتقال شمال 3 درصد افزایش قیمت داشته که افزایش هزینه‌های حمل و نقل، افزایش صادرات، ذخیره سازی محصول در سردخانه، عدم تعادل در عرضه و تقاضا و مشکل تخصیص و انتقال ارز از دلایل گرانی این اقلام بوده است.

شمسی‌پور با بیان اینکه گوسفند زنده 9 درصد و گوشت گوسفندی 4 درصد افزایش داشته است، ادامه داد: به دلیلی وجود مازاد دام زنده سنگین در ماه‌های گذشته علیرغم سقف عمومی قیمت‌ها، قیمت این کالا افزایش نداشته است و با ورود شرکت پشتیبانی دام جهت خرید و ذخیره‌سازی از محل تولیدات داخلی و همچنین گزارش‌ها مبنی بر خرید و ذخیره‌سازی گوشت دام سنگین از سوی شرکت‌های خصوصی ناشی از نگرانی افزایش بیش از پیش قیمت‌ها در آینده قیمت دام سنگین افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در همین مدت نیز قیمت گوشت مرغ 15 درصد، تخم‌مرغ 20 درصد و جوجه یکروزه 67 درصد افزایش یافته است، گفت: با توجه به کاهش شدید تقاضا و مصرف گوشت مرغ ناشی از انتشار ویروس کرونا در کشور در هفته‌های گذشته با هدف حمایت از تولیدکنندگان وزارت جهاد کشاورزی برنامه کاهش تولید جوجه یک‌روزه را در دستور کار خود قرار داد به نحوی که میزان تولید این کالا از 125 میلیون قطعه در ماه به حدود 90 میلیون قطعه کاهش یافته است.

معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: با عنایت به بهبود شرایط کشور و افزایش تقاضا برای گوشت مرغ از یک سو و کاهش نسبی تولید و عرضه جوجه یک‌روزه و مرغ زنده قیمت این کالا روند افزایشی پیدا کرده است میزان تولید جوجه و قیمت آن بر شرایط بازار تاثیرگذار است.

شمسی‌پور با بیان اینکه سیمان خاکستری تیپ 2 پاکتی 2 درصد  و سیمان خاکستری تیپ 2 فله 3 درصد افزایش یافته است، ادامه داد: اخذ مجوز افزایش قیمت توسط انجمن ذیربط، اثر افزایش نرخ حمل و نقل به دلیل وزین و حجیم بودن کالا، برهم خوردن توان قیمت ناشی از اعلام نرخ جدید، ایجاد تقاضای کاذب در سطح بازار، افزایش قیمت کیسه‌های سیمان ناشی از تغییرات نرخ مواد اولیه تولید آن‌ها در بورس و وجود دلالی و واسطه‌گری در سیستم توزیع سیمان از دلایل افزایش گرانی بوده است.

وی افزود: جو داخلی(آزاد) 24 درصد و سبوس گندم 18 درصد افزایش داشته که عدم تأمین و انتقال ارز باعث تاخیر و کاهش ترخیص کالا در بنادر شده و با توجه به مابه التفاوت بازار قیمت این اقلام در بازار افزایش داشته و تقاضا به شدت نسبت به عرضه فزونی دارد و سیستم توزیع کارآمد نیست.

معاون بازرگانی صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: برنج پاکستانی 4 درصد، پیاز 7 درصد، گوجه فرنگی 33 درصد، یخچال فریزر الکترواستیل 15 درصد، لباسشویی 7 کیلویی آبسال 20 درصد و لباسشویی 7 کیلویی سامسونگ 8 درصد کاهش قیمت داشته است.

تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا