حدود 70 درصد از کالای مورد نیاز صنایع البرز از چین وارد می‌شود

رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با اشاره به فعالیت کارخانه‌های تولیدی و صنعتی بی‌شمار در البرز، گفت: در همین راستا حدود 70 درصد مواد شیمیایی مورد نیاز صنایع البرز از کشور چین وارد می‌شود؛ این اقلام مستقیم وارد چرخه تولید می‌شوند.

به گزارش «نبض‌تجارت»؛ پرهام رضایی، رئیس اتاق بازرگانی استان البرز، در نشست ویدئو کنفرانسی راهکارهای توسعه صادرات به کشور چین که با حضور رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین و سرکنسول ایران در شانگ‌های همراه بود، با اشاره به اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی در راستای حل مراودات تجاری فعالان اقتصادی  کشور، گفت: البرز با وجود بیش از  ۳۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی و بالغ بر ۸۰ هزار واحد صنفی در زمینه‌های مختلف از جمله دارو و ماکارونی قطب صنعتی کشور است.

رئیس اتاق بازرگانی استان البرز با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد ماکارونی کشور در البرز تولید می‌شود، افزود: در زمینه تولید دارو هم کارخانه‌های فعال متعددی در البرز وجود دارد و راه‌اندازی تعداد زیادی واحد دارویی دیگر در یک شهرک دارویی استان هم قرار است که عملیاتی شود.

این مقام مسؤول با اشاره به فعالیت خوب صنعتگران البرزی در تولید محصولات غذایی، بیان کرد: انواع کارخانه‌های تولید سس، رب گوجه فرنگی، شکلات و شیرینی در این استان فعال است که با توجه به نزدیکی پایتخت ظرفیتی ویژه برای البرز محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه تولید قطعات خودرو در البرز هم در سطح کارخانه‌های کوچک تا بزرگ از دیگر ظرفیت‌های بخش صنعتی این استان است، عنوان کرد: در حوزه کشاورزی صادرات 11 هزار کانتینری در سال گذشته برای استان محقق شد و این رقم در 9 ماهه نخست سال جاری به  بیش از 20 هزار کانتینر رسیده است.

رضایی تصریح کرد: رقم رشد صادراتی البرز در سال 99 نسبت به سال گذشته بیش از 86 درصد بوده و قرار است تا پایان سال عدد صادارات استان از مرز یک میلیارد دلار عبور کند که تاکنون بیش از 900 میلیون دلار آن محقق شده است و این مهم نشان از وجود رویکرد خوب صادراتی در البرز دارد.

وی با بیان اینکه به واسطه فعالیت کارخانه‌های تولیدی و صنعتی بی‌شمار در البرز میزان واردات مواد اولیه، ماشین آلات و قطعات خط تولید به این استان آمار بالایی است، گفت: به عنوان نمونه حدود 60 تا 70 درصد شیمیایی مورد نیاز صنایع البرز از کشور چین وارد می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی البرز با اشاره به اینکه تعداد واحدهای تولیدی در البرز خیلی بیشتر از شرکت‌های بازرگانی فعال استان است، بیان کرد: این نشان می‌دهد که کالاهای وارداتی به البرز به طور مستقیم وارد چرخه تولید می‌شود.

وی تاکید کرد: امید است که ارتباط میان اتاق بازرگانی استان‌ها و اتاق‌های مشترک منجر به این شود که به صورت کارشناسانه و دقیق تر مشکلات مالی فعالان اقتصادی کشور در زمینه صادرات و واردات از جمله بلوکه شدن پول آن‌ها در بانک‌ها، کارمزدهای صرافی‌ها و دیگر موارد این چنینی کمی تسهیل شود.

رضایی با اشاره به اینکه در سال 1400 با تغییر مدل‌های تجارت همراه خواهیم بود، عنوان کرد: رویکردها، اهداف و منشور کار اتاق‌های بازرگانی هم باید در این زمینه با تغییرات به روز همراه باشد.

وی در بخش دیگری اقدامات دنبال شده از سوی مقامات ایرانی برای برگزاری نمایشگاه دائمی توانمندی‌های تولیدی و صنعتی کشورمان در چین را مثبت ارزیابی کرد و افزود: در اتاق بازرگانی البرز هم چنین نمایشگاهی در قالب نمایش محصولات برندهای مختلف استان به صورت دائمی برقرار است.

رئیس اتاق بازرگانی البرز در ادامه توسعه مراودات اقتصادی و اعزام هیات‌های تجاری به البرز را از مواردی برشمرد که می‌تواند در سایه تعاملات خوب میان اتاق بازرگانی البرز، اتاق‌های بازرگانی مشترک و کنسولگری‌ها محقق شود.

رضایی در پایان با تاکید بر اهمیت حل مسائل فعالان حوزه کشاورزی استان در زمینه واردات ماشین آلات ویژه بسته بندی و یا فریزکردن محصولات فسادپذیر این بخش، گفت: البرز در زمینه کشاورزی پیشرفت‌های خوبی داشته است و با حل این مسئله فصل تازه ای در صادرات محصولات کشاورزی استان عملیاتی خواهد شد.

 

فارس

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا