بکارگیری صنایع دستی ایرانی هزینه طراحی داخلی خانه را کاهش می دهد

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی گفت: توسعه ایده و مفهوم «خانه ایرانی» علاوه بر کاهش هزینه طراحی داخلی و چیدمان برای خانواده ها، منجر به گسترش تولیدات و فعالیت شاغلان حوزه صنایع دستی در سراسر کشور می شود.

به گزارش «نبض‌تجارت»؛ پویا محمودیان  درباره طرح تجهیز و طراحی داخلی خانه های طرح اقدام ملی مسکن، گفت:با اعتقاد به اینکه صنایع دستی رمز اقتصاد مقاومتی است و باور به توان صنایع دستی ایران، طرح اقدام ملی مسکن با تمرکز بر ایده خانه ایرانی شکل گرفت؛ استفاده از محصولات اصیل صنایع دستی در طراحی و چیدمان خانه، علاوه بر آشناسازی مردم با هنرهای سنتی هر منطقه و دادن ایده به معماران و مهندسان ساخت و ساز و  طراحان داخلی ساختمان، موجب ایجاد حس زیبایی شناسی و البته رونق فروش صنایع دستی می شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور افزود: صنایع دستی ایران با توجه به گستردگی، تنوع تولیدات(بیش از ۲۹۵رشته فعال) و تعداد بالای هنرمندان و صنعتگران شاغل در این صنعت، نیازمند حمایت و پشتیبانی تمامی دستگاه ها و سازمان های دولتی و خصوصی است؛ در همین راستا معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با نگاه به تاریخچه تولیدات و کاربرد آن در زندگی روزمره مردم از سال های گذشته ایده خانه ایرانی را در کشور پیاده سازی و در نمایشگاه های مختلف در سراسر کشور معرفی و اجرا کرده است.

محمودیان با اشاره به آغاز بهره برداری و واگذاری ۴۰ واحد از طرح اقدام ملی مسکن در استان یزد، خاطرنشان کرد: ایده خانه ایرانی در راستای تجاری سازی صنایع دستی با حمایت دستگاه های اجرایی استان یزد و با تمرکز بر نمایش زیبایی شناسی و استفاده از محصولات صنایع دستی کشورمان با اولویت استفاده از صنایع دستی استان یزد به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید هنرهای سنتی و البته بخشی از  محصولات سایر استان ها اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه در طرح اقدام ملی مسکن یزد دو واحد مسکونی به عنوان نمونه با محصولات صنایع دستی طراحی و تجهیز شده است، تصریح کرد: در این خانه ها به غیر از لوازم الکترونیک و دیجیتال، بقیه لوازم از صنایع دستی ایران است؛ در این خانه ها از انواع منسوجات یزدی برای پرده و رومیزی و رومبلی و از زیلو از شهر جهانی میبد استان یزد به عنوان کف پوش و از سرامیک برای طراحی سرویس های بهداشتی و حمام و از سفال برای تجهیز وسایل و ظروف آشپزخانه استفاده شده است. همچنین برای طراحی وسایل روشنایی مانند لوستر از محصولات مس و برای مبلمان، میزها و صندلی ها از تولیدات رشته چوب بکار برده شده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: همه محصولات به کار رفته در چیدمان خانه های طرح اقدام ملی مسکن، حاصل ذهن خلاق و ساخته دستان هنرمندان صنایع دستی کشورمان است، هر یک از محصولات نمودی از تاریخ و فرهنگ این مرز و بوم است. این محصولات علاوه بر کاربردی بودن در زندگی امروزی، نمایانگر بی نیازی کشورمان از واردات بی رویه محصولات دکوراسیون داخلی از سایر کشورها است.

محمودیان افزود: توسعه ایده و مفهوم خانه ایرانی در میان مردم و به وِیژه اهالی فن از معماران حوزه ساخت و ساز تا طراحان داخلی ساختمان علاوه بر کاهش هزینه طراحی داخلی و چیدمان خانه برای خانواده ها در نهایت منجر به گسترش تولیدات و فعالیت شاغلان حوزه صنایع دستی در سراسر کشور می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا