ماجرای واردات لوازم خانگی در زمان ممنوعیت چیست؟

در روز‌های اخیر اسنادی از ثبت سفارش لوازم خانگی در زمان ممنوعیت منتشر شده که به گفته سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی مربوط به واردات مرزنشینی است؛ چراکه تصویب یک قانون از اواخر سال ۱۳۹۸ در‌های واردات را گشوده است.

به گزارش «نبض‌تجارت»؛بعد از انتشار گزارش‌هایی از ثبت سفارش لوازم خانگی کره‌ای در سال جاری، وزارت صمت هر گونه ثبت سفارش این کالا در دوره ممنوعیت را تکذیب کرد، اما چند ساعت بعد اسنادی از ثبت سفارش در فضای مجازی دست به دست شد که حالا گفته می‌شود مربوط به واردات مرزنشینی است.

البته این همه ماجرا نیست و با وجود ممنوعیت واردات از سال ۱۳۹۷، انواع لوازم خانگی خارجی به صورت قاچاق و در مواردی به صورت قانونی با گارانتی در فضای مجازی و حتی در بازار، در دسترس است!

در این رابطه حمیدرضا غزنوی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: مرزنشینان با داشتن سه سال اجاره‌نامه، پیله‌ور هستند و سهمیه مرزنشینی دریافت می‌کنند؛ اما پیله وران نه پول واردات و نه بازاری برای فروش محصولات خود دارند. در این شرایط هیئت دولت وقت در اواخر سال ۱۳۹۸ قانونی تصویب کرد که بر اساس آن واردات مرزنشینی به صورت تجمیعی مجاز اعلام شد.

به گفته وی با این مصوبه، واردکنندگان به تعاونی مرزنشینی مراجعه و سهمیه پیله وران را دریافت و خودشان اقدام به واردات می‌کنند؛ چراکه واردات دیگر به صورت تجمیعی مجاز است و نیاز نیست تعداد محدودی کالا وارد شود. پیله وران هم سهم خود را به واردکننده می‌دهند و به ازای آن پول دریافت می‌کنند.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه واردکنندگانی که از این طریق اقدام می‌کنند، همان مافیای واردات ال جی و سامسونگ هستند، تصریح کرد: با توجه به گستردگی مرز‌های کشور، قانون تجمیعی در همه آن‌ها شرایط واردات حجم زیادی کالا را فراهم می‌کند؛ بنابراین شاهد هستیم که ابتدا واردات مرزنشینی ایجاد و بعد قانون تجمیعی تصویب و تعرفه‌های لوازم خانگی در کالا‌های مجاز گنجانده شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا